Menu

Reglement vereniging Oud MSD'ers

HH Regelement/Statuten

Huishoudelijk reglement van de vereniging van OUD-MSD'ers

Overeenkomstig de opdracht van de openingsvergadering uvan 29 september 1983 door het bestuur vastgesteld in zijn vergadering van 5 juli 1984. Huishoudelijk reglement van de vereniging van oud-msd'ers.

Verenigingsjaar

 Artikel 1

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december daaropvolgend.

 Lidmaatschap, introductie en donatie

Artikel 2

1. Gewoon lid of buitenlid van de vereniging kunnen zijn:

a. zij die hun dienstverband met MSD B.V. hebben beëindigd wegens:

    1. Pensionering;

    2. Gebruik maken van de Vut-regeling;

    3. Langdurige ziekte;

    4a. Vervroegde uittreding volgens de regels van een Sociaal    

           Begeleidingsplan.

    4b. zij die hun dienstverband met Merck & Co., Inc.

    4c. of een geaffilieerde onderneming binnen het concern, dat aansluitend           aan hun dienstverband met MSD BV werd aanvaard, hebben beëindigd           om een reden als genoemd onder a 1 t/m 4.

2. Na hun overlijden kan het gewone lidmaatschap of buitenlidmaatschap     worden overgenomen door hen aan wie zij tot dan toe door huwelijk of     blijvende samenwoning gebonden zijn geweest. Een op deze wijze     verkregen lidmaatschap is niet overdraagbaar.

3. Als buitenlid kunnen toetreden degenen voor wie regelmatig deelnemen     aan de verenigingsbijeenkomsten en activiteiten bezwaarlijk is doordat de     afstand tussen Haarlem en hun woonplaats meer dan dertig kilometer     bedraagt.

4. Op voordracht van het bestuur kan de ledenvergadering iemand tot erelid     benoemen.

5. Een erelid heeft alle rechten van een gewoon lid.

6. Als donateur kunnen worden ingeschreven zij die de vereniging steunen     met een bijdrage van tenminste Fl. 25 per jaar.

7. Donateurs worden uitgenodigd tot bijwoning van de ledenvergadering en     tot deelneming aan daartoe door het bestuur met name genoemde     verenigingsactiviteiten.

8. Ieder lid heeft het recht aan de door de vereniging georganiseerde     activiteiten en bijeenkomsten een introducé(e) te laten deelnemen.

9. Introducees en donateurs hebben geen stemrecht inzake de vaststelling     van de Statuten en Huishoudelijk Reglement, maar zijn wel onderworpen     aan de bepalingen daarvan en de beslissingen van het bestuur en/of de     daartoe aangewezen leidende personen.

Artikel 3

1. Het bestuur beslist over de toelating van een lid na een daartoe ontvangen     schriftelijk verzoek.

2. Bij afwijzing door het bestuur kan de betrokkene beroep instellen bij de     leden vergadering.

3. Van de inschrijving als lid geeft het bestuur schriftelijk kennis aan de     betrokkene onder gelijktijdige toezending van een exemplaar van de     Statuten en Huishoudelijk Reglement.

4. Door zijn toetreding tot de vereniging treedt een lid in de rechten en     onderwerpt het zich aan de verplichtingen welke voortvloeien uit de     bepalingen van de Statuten en van dit reglement.

 Artikel 4.

1. Zij die hun lidmaatschap wensen op te zeggen, geven daarvan schriftelijk     kennis aan het bestuur met een opzeggingstermijn van tenminste een     maand voor het einde van het verenigingsjaar.

2. Degene wiens lidmaatschap om welke reden dan ook eindigt, verliest alle     aan het lidmaatschap verbonden rechten.

Artikel 5

1. Leden die op een of andere wijze handelen in strijd met de bepalingen van     de Statuten en/of het Huishoudelijk Reglement, dan wel de belangen van     de vereniging schaden, kunnen door het bestuur worden geschorst voor     een duur van een nader door het bestuur vast te stellen periode.

2. Het bestuur zal aan een lid dat naar zijn oordeel moet worden geschorst,     daarvan- onder opgave van het ten laste gelegde- schriftelijk mededeling     doen en dat lid in de gelegenheid stellen zich mondeling of schriftelijk te     verantwoorden.

3. Indien het betrokken lid, als bedoeld in lid 1 en 2 van dit artikel, niet binnen     veertien dagen na verzending van de in lid 2 bedoelde mededeling gebruik     maakt van de hem geboden gelegenheid zich te verantwoorden, dan wel     het bestuur- nadat het betrokken lid zich heeft verantwoord- de mening     blijft toegedaan dat de schorsing op haar plaats is, zal het bestuur tot     schorsing overgaan.

4. Van de schorsing en van de duur daarvan wordt het betrokken lid     schriftelijk in kennis gesteld.

5. Een geschorst lid heeft het recht beroep tegen de opgelegde schorsing aan     te tekenen bij de eerstvolgende ledenvergadering, mits het bestuur binnen     veertien dagen na de verzending van de in lid 4 bedoelde kennisgeving.

6. De schorsing kan overgaan in royement na voordracht van het bestuur aan     een dienovereenkomstige beslissing door de ledenvergadering.

7. Degene die geroyeerd is, kan slechts na rehabilitatie door de     ledenvergadering wederom lid van de vereniging worden.

Artikel 6

1. Leden die in gebreke blijven de volgens artikel 15 van het Huishoudelijk     Reglement voorgeschreven contributie op tijd te voldoen, worden door het     bestuur daarvan schriftelijk aangemaand met de mededeling dat- indien de     vereiste betaling niet binnen drie maanden na dagtekening van de     aanmaning is gedaan- het lidmaatschap zonder verdere     mededeling vanwege het bestuur als beëindigd zal worden beschouwd en     wel per einde van de periode waarover het laatst contributie werd voldaan.

2. Leden wier lidmaatschap werd beëindigd zoals gesteld in lid 1 van dit     artikel, kunnen slechts opnieuw als lid van de vereniging worden     toegelaten op voorwaarde door het bestuur te stellen.

Artikel 7

De leiding van de vereniging, het beheer der geldmiddelen, de uitgifte van mededelingen c.q. van een periodiek orgaan, de uitvoering van besluiten van de ledenvergaderingen, alsmede de naleving en handhaving van de Statuten en van het Huishoudelijk Reglement is opgedragen aan het bestuur.

Artikel 8

1. Het bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en     commissarissen, van wie de functie in onderling overleg tussen de     bestuursleden nader wordt bepaald.

2. Het bestuur wordt door de jaarvergadering gekozen.

3. De voorzitter wordt door de jaarvergadering gekozen in functie.

4. Het bestuur wijst uit zijn midden de secretaris en de penningmeester aan     en bepaalt de functies van de commissarissen.

5. Jaarlijks treden twee leden van het bestuur af. Dit geschiedt volgens een     door het bestuur samengesteld rooster. De aftredende bestuursleden zijn     terstond herkiesbaar.

6. Gezamenlijk aftreden van alle bestuursleden kan slechts geschieden op     een buitengewone ledenvergadering. Staande de vergadering zal dan een     nieuw bestuur worden gekozen.

7. Bij tussentijds aftreden of blijvende ontstentenis van een bestuurslid is het     bestuur bevoegd een der leden te belasten met de tijdelijke waarneming     der vacature tot de volgende jaarvergadering.

Artikel 9

1. De voorzitter, bij zijn ontstentenis een daartoe door hem aangewezen     bestuurslid, leidt de vergadering en zorgt voor de handhaving van de orde.     Hij is bevoegd naar eigen inzicht een vergadering te schorsen, op te heffen     of te verdagen. Hij regelt en verdeelt de bestuurswerkzaamheden.

2. De secretaris beheert het archief en is belast met het voeren van de     correspondentie. Hij is verantwoordelijk voor het maken van de notulen van     alle vergaderingen en verzorgt de ledenregistratie. Hij houdt de     penningmeester op de hoogte van de ledenmutatie en stelt het jaarverslag     op.

3. De penningmeester is belast met de inning van contributies, bijdragen en     andere ontvangsten en het voeren van de administratie van de     geldmiddelen. Hij regelt de uitgaven in overleg met de andere leden van     het bestuur. Hij is verantwoordelijk voor het geldelijk beheer en stelt over     dat beheer een verslag op voor de jaarvergadering.

4. De werkzaamheden van de commissarissen worden door de bestuursleden     in overleg vastgesteld.

5. Het gebruik van communicatie middelen zoals computers, laptops,     notebooks e.d. wordt gezien als een noodzaak voor de functies van     secretaris en penningmeester. Derhalve zal door het bestuur eenmaal per 5     jaar een bijdrage worden gedaan voor de aanschaf van deze middelen van     € 300,- voor deze bestuursleden.

    Hierbij is het uitgangspunt gebruik van 50% van deze middelen ter     uitvoering van taken binnen de vereniging en 50% privé gebruik.

    Verlaten genoemde bestuursleden de vereniging binnen 2 jaar na aanschaf     hiervan en de ontvangen bijdrage, moet de helft hiervan aan de vereniging     worden terug gegeven.    

                                                        Ledenvergadering

Artikel 10

1. Behalve de jaarvergadering als bedoeld in artikel 9 van de Statuten kan het     bestuur- zo vaak als het zulks noodzakelijk of wenselijk acht- een     ledenvergadering uitschrijven.

2. Aan het met redenen omklede schriftelijk verzoek van ten minste vijf leden     tot het beleggen van een ledenvergadering dient het bestuur gevolg te     geven. Blijft het bestuur in dezen langer als vier weken in gebreke, dan     hebben de verzoekers het recht zelf deze ledenvergadering uit te schrijven.

Artikel 11

1. De jaarvergadering wijst op voorstel van het bestuur twee leden en een     plaatsvervangend lid aan als commissie belast met de controle van het     geldelijk beheer (kascontrolecommissie). Deze commissie treedt jaarlijks af.     Slechts een van de twee commissieleden is voor het daaropvolgende jaar     herkiesbaar.

2. De commissie brengt tijdig voor de jaarvergadering aan het bestuur verslag     uit van haar bevindingen. Dit verslag wordt op de jaarvergadering bekend     gemaakt.

Artikel 12

1. Op de agenda van de jaarvergadering moeten de volgende punten     voorkomen:

    a. vaststelling van de notulen van de vorige vergadering;

    b. verslag van de voorzitter over het door het bestuur in het afgelopen jaar     gevoerde beleid;

    c. jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester, alsmede het     verslag van de in artikel 11 genoemde commissie;

    d. bestuursverkiezingen;

    e. benoeming van een nieuwe kascontrolecommissie als bedoeld in artikel         11;

    f.  rondvraag.

2. Andere dan in lid 1 van dit artikel genoemde punten kunnen door het     bestuur op de agenda

    worden geplaatst, hetzij op eigen initiatief, hetzij op verzoek van tenminste     vijf leden. Ook voor de agenda van een gewone ledenvergadering kan een     groep van ten minste vijf leden punten inbrengen.

3. Verzoeken van leden als bedoeld in lid 2 moeten het bestuur ten minste     twee maanden voor

    de datum waarop de vergadering wordt gehouden, hebben bereikt,     behoudens spoedgevallen.

4. De agenda van een vergadering wordt tegelijk met de oproep voor die     vergadering aan de leden toegezonden.

Artikel 13

1. Een ledenvergadering kan slechts voor de vereniging bindende besluiten     nemen, indien ten minste vijf procent van het totale aantal leden van de     vereniging en bovendien tenminste drie bestuursleden aanwezig zijn.

2. Indien het in het eerste lid genoemde quotum niet aanwezig is, wordt     uiterlijk veertien dagen daarna een oproep voor een nieuwe     ledenvergadering verzonden. 

    Deze ledenvergadering dient binnen dertig dagen na de datum van     oproeping te worden gehouden. De besluiten waarvoor tijdens de     desbetreffende vergadering onvoldoende quotum aanwezig was en     waarvoor een nieuwe ledenvergadering wordt gehouden, zullen daarop     ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigde leden bij gewone     meerderheid van stemmen kunnen worden genomen. 

1. Een lid dat verhinderd is een ledenvergadering bij te wonen, kan zich door     een ander lid laten vertegenwoordigen. De daartoe strekkende machtiging     moet voor de aanvang van de vergadering bij het bestuur worde     ingeleverd. Een lid kan ten hoogste voor twee andere leden als     gemachtigde optreden.

2. Ieder aanwezig lid tekent op de vergadering de presentielijst, een     gemachtigde tekent namens het lid dat, c.q. de leden die hij     vertegenwoordigt.

                                                        Geldmiddelen

Artikel 15

1. De hoogte van de contributie wordt jaarlijks door de algemene     ledenvergadering vastgesteld. De buitenleden betalen de helft van dit     bedrag.

2. Leden die zulks wensen kunnen boven de verplichte contributie een door     hun zelf te bepalen bedrag- hetzij tegelijk met de contributie, hetzij     incidenteel- betalen als vrijwillige bijdrage ter versterking van de     geldmiddelen van de vereniging.

3. De contributie over drie maanden dient in de eerste week van het     betrokken kalenderkwartaal op de postrekening van de vereniging te     worden bijgeschreven. Jaarlijkse betaling dient plaats te vinden in de eerste     maand van het verenigingsjaar. Het bewijs van storting of de bevestiging     strekt tot kwitantie.

4. Donaties dienen eveneens te worden gestort op de postrekening van de     vereniging. Het bewijs van storting of de bevestiging strekt tot kwitantie     voor het lopende verenigingsjaar.

5. Over de aanvaarding van de giften en legaten beslist het bestuur, dat in de     eerstvolgend ledenvergadering over de betrokken beslissing     verantwoording aflegt.

6. Ereleden zijn vrijgesteld van de betaling van contributie.

                                               Stemmingen en verkiezingen

Artikel 16

1. Alleen gewone leden, buitenleden en ereleden hebben stemrecht.

2. Behoudens het bepaalde in de artikelen 13 en 14 van de Statuten en     artikel 20 van het Huishoudelijk Reglement dient een besluit, wil het     bindend zijn, te zijn genomen bij volstrekte meerderheid van het aantal     geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 17

1. Voor alle te vervullen plaatsen in het bestuur stelt het bestuur- zo     mogelijk- kandidaten.

2. De leden hebben eveneens het recht kandidaten te stellen. Een opgave     daartoe moet, ondertekend door ten minste vijf leden, uiterlijk een half uur     voor de aanvang van de vergadering waarin  in de vacatures zal worden     voorzien, worden ingediend bij het bestuur.

Artikel 18

1. Indien voor een functie in het bestuur niet meer dan een kandidaat is     gesteld, wordt deze door de jaarvergadering gekozen verklaard.

2. Indien voor een bestuursfunctie verscheidene kandidaten zijn gesteld, is     diegene direct gekozen die bij de eerste stemming ten minste de helft plus     een van het aantal geldig uitgebrachte stemmen op zich heeft verenigd.  

Artikel 19

1. Over personen wordt op de ledenvergaderingen, indien gewenst,     schriftelijk gestemd door middel van ongetekende stembiljetten; over zaken     wordt mondeling gestemd, tenzij het bestuur een schriftelijke stemming     nodig acht.

2. Ter bepaling van het aantal uitgebrachte geldige stemmen tellen ongeldige     en blanco uitgebrachte stemmen niet mee.

                                                        Slotbepalingen

Artikel 20

1. Tot verandering van het Huishoudelijk Reglement kan slechts worden     besloten door een

    daartoe bijeengeroepen ledenvergadering.

2. Een voorstel tot wijziging van het Huishoudelijk Reglement is aangenomen,     indien tweederde van het aantal uitgebrachte geldige stemmen zich voor     het voorstel uitspreekt.

3. Aangenomen wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement treden     onmiddellijk in werking.

    

Statuten van de Vereniging van Oud MSD'ers

Naam en zetel

Artikel 1

De vereniging draagt de naam” Vereniging van Oud MSD’ers” en heeft haar zetel in de gemeente Haarlem.

Doel

Artikel 2

De Vereniging heeft ten doel door samenwerking te komen tot de bevordering van de belangen van haar leden in de ruimste zin.

Artikel 3

De Vereniging tracht dit doel te bereiken door:

a.       Het bevorderen van het onderlinge contact tussen haar leden, onder meer door het 

          houden van ledenvergaderingen en bij voorkeur maandelijkse bijeenkomsten;

b.       Het stimuleren dat haar leden elkaar waar nodig en gewenst zoveel mogelijk met raad

          terzijde staan bij het vinden van oplossingen inzake persoonlijke en

          gemeenschappelijke belangen;

c.       Het onderhouden van contact met de directie, de afdeling personeelszaken en de

          Stichting Pensioenfonds van de te Haarlem gevestigde besloten vennootschap met

          beperkte aansprakelijkheid genaamd Merck Sharp en Dohme B.V. 

          (hierna te noemen:“MSD”) alsmede met de Vereniging H. van Winsum Fonds en de 

          MSD-personeelsvereniging (alle gevestigd te Haarlem), wanneer de behartiging van de

          belangen van haar leden dit wenselijk maakt; het organiseren van ontspannings- en

          ontwikkelingsactiviteiten;

d.       Het verzamelen van gegevens die aan de verwezenlijking van het doel dienstbaar

          kunnen zijn;

e.       Het samenwerken met de verenigingen en groepen die een soortgelijk doel nastreven en

          de Vereniging tot steun kunnen zijn of met haar in belangengemeenschap staan,

f.        Alle andere wettige middelen die voor het bereiken van het doel van de Vereniging

          bevorderlijk zijn.

Duur

Artikel 4

1.       De Vereniging werd opgericht op 29 september 1983 en zal voor onbepaalde tijd

          voortduren.

2.       Het verenigingsjaar valt samen met het kalenderjaar, behoudens dat het eerste

          verenigingsjaar eindigt per Ultimo december 1984.

Lidmaatschap

Artikel 5

1.       De vereniging kent gewone leden, buitenkleden, ereleden en

          donateurs.

2.       De voorwaarden waarop zij tot de vereniging worden toegelaten, zijn nader omschreven

          in het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 6

Zij die lid of donateur van de Vereniging wensen te worden, meldde zich daartoe schriftelijk aan bij het bestuur.

Artikel 7

Leden betalen een jaarlijkse contributie, donateurs een jaarlijkse bijdrage overeenkomstig het hierover in het Huishoudelijk Reglement bepaalde.

Artikel 8

1.       Het lidmaatschap eindigt:

a.       door opzegging;

b.       door royering;

c.       door overlijden.

2.       Nadere regels met betrekking tot de beëindiging van het lidmaatschap zijn opgenomen

          in het Huishoudelijk Reglement.

Ledenvergadering

Artikel 9

1.       Onverminderd het in artikel 41 boek 2 van het Burgerlijk Wetboek* bepaalde, roept het

          bestuur tenminste eenmaal per jaar, uiterlijk in de maand maart, een ledenvergadering

          bij een, welke jaarvergadering wordt genoemd.

2.       In de jaarvergadering brengt het bestuur verslag uit over het in het afgelopen

          verenigingsjaar gevoerde beleid en legt het rekening en verantwoording af over het

          gevoerde financiële Beheer.

3.       De bijeenroeping van een vergadering geschiedt schriftelijk; de termijn van oproeping

          bedraagt tenminste 7 dagen, die van de dag der oproeping en die van de dag der

          vergadering niet meegerekend.

Bestuur

Artikel 10

1.       Het bestuur van de Vereniging bestaat uit ten minste 5 leden, te kiezen door en uit de

          leden van de vereniging.

2.       Een bestuurslid kan te alle tijde door de ledenvergadering worden ontslagen.

3.       De wijze van samenstelling, verkiezing en aftreding van het bestuur wordt nader

          geregeld bij het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 11

1.       Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging, zowel in als buiten rechte, met dien

          verstande, dat de Vereniging mede wordt gebonden door de handtekening van de

          voorzitter en secretaris.

2.       Na verkregen goedkeuring van de ledenvergadering is het bestuur bevoegd tot Het

          verrichten van de rechtshandelingen vermeld in artikel 44 Lid 2 van boek 2 van het

          Burgerlijk Wetboek*.

Artikel 12

De geldmiddelen van de vereniging worden gevormd door:

a.       de door de leden betaalde contributies;

b.       rente en andere opbrengsten van de bezittingen van de Vereniging;

c.       donaties, giften, vrijwillige bijdragen, legaten, erfstellingen en onvoorziene

          ontvangsten.

Slotbepalingen

Artikel 13

1.       Met inachtneming van het bepaalde in artikel 42 boek 2 van het Burgerlijk Wetboek* kan

          slechts tot wijziging van de statuten worden besloten door een daartoe bijeengeroepen

          ledenvergadering.

2.       Het voorstel van wijzigingen dient in de convocatie voor de vergadering of als bijlage

          daarvan tenminste 14 dagen- de dag der oproeping en die der vergadering niet

          meegerekend - voor de in het eerste lid genoemde vergadering ter kennis van de leden

          te worden gebracht.

3.       Het nemen van de rechtsgeldige besluiten over aannemen of verwerpen van het voorstel

          van wijziging kan niet plaatsvinden indien op de daartoe bijeengeroepen vergadering

          minder dan twee derde van het totale aantal leden der Vereniging aanwezig is of

          vertegenwoordigd zoals in het Huishoudelijk Reglement is omschreven.

4.       Indien behandeling van het voorstel om de in het vorige lid genoemde reden geen

          doorgang kan vinden, kan het bestuur het voorstel in stemming brengen in een twee

          weken later te houden ledenvergadering, die rechtsgeldige besluiten kan nemen

          ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden.

5.       Een voorstel tot wijziging is aangenomen indien tenminste twee derde van het aantal

          geldig uitgebrachte stemmen zich voor dat voorstel heeft verklaard.

Artikel 14

1.       Onverminderd het in artikel 50 boek 2 van het Burgerlijk Wetboek* bepaalde kan slechts

          tot ontbinding van de vereniging worden besloten door een daartoe bijeengeroepen

          ledenvergadering.

2.       Wat het nemen van rechtsgeldige besluiten over het ontbinden van de vereniging

          betreft, geldt hetzelfde als in de leden 3, 4 en 5 van het voorgaande artikel is

          bepaald met betrekking tot het aannemen of verwerpen van een voorstel tot wijziging

          van de Statuten.

3.       Een besluit tot ontbinding van de vereniging moet tevens de nodige bepalingen

          inhouden omtrent de afdoening van de zaken en een beslissing over de bestemming van

          een eventueel batig liquidatie-saldo.

Artikel 15

1.       Nadere regelingen worden bij Huishoudelijk Reglement voorzien.

2.       Het Huishoudelijk Reglement, hetwelk niet in strijd mag zijn met deze Statuten, wordt

          vastgesteld door de ledenvergadering.

3.       Een voorstel tot wijziging van het Huishoudelijk Reglement is aangenomen indien

          tenminste twee derde van het aantal uitgebrachte stemmen zich daarvoor uitspreekt.

4.       In alle gevallen waarin Statuten en Huishoudelijk reglement niet voorzien, beslist het

          bestuur. Het is voor dergelijke beslissingen verantwoording aan de ledenvergadering

          verschuldigd.

*Aanhangsel

Uittreksel uit boek 2 van het Burgerlijk Wetboek

Artikel 41 Lid 2

Op  schriftelijk verzoek van tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van eentiende gedeelte der stemmen in de algemene ledenvergadering of van een zo veel geringer aantal als bij de statuten is bepaald, is het bestuur verplicht tot het bij- eenroepen van een algemene ledenvergadering op een termijn van niet langer dan 4 weken.

Bestaat de vereniging uit afdelingen of worden afgevaardigde door de algemene vergadering voor een zekere tijdruimte of voor onbepaalde tijd gekozen, dan komt een gelijke bevoegdheid als in de vorige zin vermeld, toe aan tenminste een zodanig aantal afdelingen of afgevaardigde als bevoegd is tot het uitbrengen van eentiende gedeelte der stemmen in de algemene vergadering, of aan een zoveel geringer aantal als bij de statuten is bepaald.

Artikel 42 Lid 2

Zij die de oproeping tot de algemene vergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten tenminste 5 dagen voor de vergadering een afschrift van dat voorstel, waarin de voorgedragen wijziging woordelijk is opgenomen, op een daartoe geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen tot na afloop van de dag waarop de vergadering wordt gehouden. Bestaat de Vereniging uit afdelingen of zijn afgevaardigde voor de algemene vergadering voor een zekere tijdruimte of voor onbepaalde tijd gekozen, dan moet het voorstel tenminste 14 dagen voor de vergadering ter kennis van de besturen dier afdelingen of van die afgevaardigde zijn gebracht.

Artikel 44 Lid 2

Het bestuur is niet bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten tot het kopen, vervreemden of bezwaren van registergoederen, nog tot het sluiten van overeenkomsten waarbij de Vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een derde verbindt, tenzij de statuten anders bepalen of dit geschiedt met inachtneming van de daartoe in de statuten gestelde vereisten.

Artikel 50

De vereniging wordt ontbonden:

a. in de gevallen in de statuten bepaald:

b. door een daartoe strekkend besluit van de algemene vergadering;

c. door insolventie,nadat zij in staat van faillissement is verklaard, of door de opheffing

    van het instrument wegens de toestand van de boedel;

d. door de rechter in de gevallen van de wet bepaald;

e. door het geheel ontbreken van leden.

Is de vereniging ingeschreven in het register, bedoeld in artikel 29 van dit boek,

dan wordt de ontbinding daarin eveneens ingeschreven.

In de gevallen onder a en b wordt hiervoor zorg gedragen door hen die met de vereffening zijn belast, in de gevallen onder c door de curator in het faillissement, in geval onder d door de griffier van het college waarvoor de zaak laatstelijk aanhangig was, in het geval onder e door de laatste bestuursleden of door de vereffenaars. Wordt een vereniging door het geheel ontbreken van leden ontbonden, dan worden op verzoek vaan belanghebbenden of op vordering van het openbaar ministerie door de rechtbank vereffenaar benoemd.

        

 

 

 

 

 

©HDi
Cookie-instellingen
X
Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere bezoekers-ervaring te bieden.
Je kunt ze allemaal accepteren, of de soorten cookies kiezen die je wilt toestaan.
Privacy instellingen
Kies welke cookies u wilt toestaan terwijl u door deze website bladert. Houd er rekening mee dat sommige cookies niet kunnen worden uitgeschakeld, omdat zonder deze cookies de website niet zou werken.
Essentieel
Om spam te voorkomen gebruikt deze site Google Recaptcha in haar contactformulieren.

Deze site kan ook cookies gebruiken voor e-commerce- en betalingssystemen die essentieel zijn voor het goed functioneren van de website.
Google-services
Deze site maakt gebruik van cookies van Google om toegang te krijgen tot gegevens zoals de pagina's die u bezoekt en uw IP-adres. Google-services op deze website kunnen het volgende omvatten:

- Google Maps
Data gedreven
Deze site kan cookies gebruiken om bezoekersgedrag vast te leggen, advertentieconversies te monitoren en doelgroepen te creëren, waaronder van:

- Google Analytics
- Google Ads-conversies bijhouden
- Facebook (metapixel)